• What did you do to save the world today?

  Een vraag die ik steeds weer langs zag komen. Ik probeer zelf gezonder te leven, ik ga zorgvuldig om met afval en probeer mijn kilometers zo gunstig mogelijk in te plannen.

  Mijn diesels zijn inmiddels wat nieuwer, ik sport veel naast het paardrijden en eet gezond.

  Als ik afval zie liggen op straat pak ik het op en gooi ik het weg maar het is voor mij niet te doen om de hele straat schoon te houden.

  Afgelopen zomer zat ik in een boot op het water in de grachten van Den Haag. In aangenaam gezelschap en na een heerlijke (iets minder) verantwoorde maaltijd. Het was heerlijk weer en met mijn reisgezelschap hadden we het over van alles en nog wat. Dit keer ook niet alleen over paarden.

  Chantal – ook behorend bij ons gezelschap - had gelezen dat ik geld ingezameld had via een clinic voor het goede doel en we raakten daarover aan de praat. Ik vertelde haar over “wie kan ik blij maken”. Een actie die ik enkele jaren geleden via het forum www.bokt.nl organiseerde. Ik had mijn eigen paardenspullen opgeruimd en er was een overschot aan spullen. Ik had geen zin om alles via marktplaats te verkopen en opende op het forum een topic met de titel: Wie kan ik blij maken? In de tekst gaf ik aan dat ik geen zin had in gedoe aan de deur of verzenden en pakketten kwijt raken. Ik vroeg wie er mensen kende die het wat minder hadden en blij zouden zijn met de spullen of dat er goede doelen waren die de spullen konden gebruiken. Het hek was van de dam.

  Er waren mensen die ook nog wel spullen hadden liggen die ze wilden doneren en ik had uiteindelijk een lijst met tig goede doelen door het hele land. Niet iedereen kon de spullen ophalen en zodoende werden er per provincie vrijwillige contactpersonen aangesteld waar de spullen heen gebracht konden worden. Ik ben samen met Daphne, een vriendin, het hele land doorgereden om alle spullen, vies en schoon, heel en kapot, op te halen. Het eerste jaar had ik alles thuis liggen om te sorteren, maar gelukkig de andere twee jaren mocht het in de schuur bij Daphne en hoefde ik niet mijn zolder chemisch te laten reinigen. Man, man, wat stonk het daar.

  Na het sorteren hebben Daphne en ik het hele land weer doorgereden om alle spullen uit te delen. We kwamen op de meest uiteenlopende locaties maar iedereen was dolgelukkig met de spullen. Ik zou er wel een boek over kunnen schrijven. Malene en Daphne op avontuur in Nederland. Geweldig!

  Chantal vertelde vervolgens over haar bedrijf, haar visie en de mogelijkheden om de wereld te verbeteren. Het klimaat, het afval en over de Honey Highway. Ze vertelde over de inzameling van kleding in containers en wat daarmee gedaan werd. De goede kleding komt terecht bij mensen die minder (of niet) bedeeld zijn maar de restanten worden gerecyceld. De gerecycelde producten zorgen voor een vergoeding en met die vergoeding kun je weer goede doelen steunen.

  Langzaam broeide er op de boot op de grachten in Den Haag een idee. Een idee waar mijn huisbaas in ieder geval dolgelukkig van wordt. Niks geen opgeslagen spullen meer, maar direct een opbrengst om te schenken aan de goede doelen. Geen stapels dekjes meer, schoon en vies, tot aan het plafond. Geen dekens meer waar de dode muizen uitvallen, maar geld waar de goede doelen veel gerichter mee aan de slag kunnen.

  Maar hoe gaan we dit nu aanpakken?

  Het bedrijf van Chantal, Quality For All, levert kosteloos de kledingcontainers.

  Quality For All zorgt dat de containers geleegd worden als ze vol zijn.

  Quality For All zorgt dat de opbrengst overgemaakt wordt naar Bewust Wedstrijd Rijden.

  Bewust Wedstrijd Rijden kiest samen met de volger op Facebook elke maand een paardgerelateerd goed doel waaraan gedoneerd kan worden.

  Bewust Wedstrijd Rijden plaatst het bewijs van de donatie op de website en op haar Facebookpagina om vooral transparant te blijven.

  Natuurlijk hopen we dat het gekozen goede doel dan ook nog laat weten wat ze hebben kunnen doen van de opbrengst!

   

  Wel nu, de een zal denken wat een flauwe kul, maar hoe makkelijk kan het zijn om jouw steentje bij te dragen? Vanmorgen plaatste ik op mijn Facebookpagina: You won’t save the world by saving an animal, but you willl change that animals world.

  Heeft jouw (hippische) bedrijf, winkel of stal ruimte om een kledingcontainer te plaatsen? Wil jij als bedrijf meedoen met dit vooruitstrevende project? Neem dan contact op via Facebook of email. Uiteraard wordt jou bedrijf vermeld op de website en zal je op de hoogte gehouden worden van de voortgang van de donaties.

  En denk je nu zelf….. waarom doet ze dit? 

  Dat is voor mij heel simpel. Door mijn drukke leven en de drukte binnen mijn eigen bedrijf heb ik haast geen tijd om me in te zetten voor de medemens. Als ik op deze manier mijn steentje bij kan dragen door te zorgen dat er bedrijven zijn waar de containers geplaatst kunnen worden en ik enkel de administratieve afhandeling hoef te doen…… Dan sla ik drie vliegen in één klap. De kleding gaat naar minder bedeelden, de opbrengst gaat naar het goede doel en ik…. Ik heb wat extra promotie maar ook een enorm goed gevoel omdat ik bijdraag aan een stukje verbetering van de aarde!

  En dan hangen we er ook nog een prijs aan!!!! Win een clinic!!!!

  (of eigenlijk een stukje extra motivatie om kleding in de BWR containers te gooien)

  Bij de stal die de meeste volle kledingcontainers levert in het jaar 2017 kom ik een hele dag gratis clinic geven!

  Elke maand publiceren we de top 3 van de locaties die het meeste aangeleverd hebben!

   

  Dus doe mee, geef je bedrijf op, haal je staleigenaar over of maak ruimte bij jouw winkel. De containers nemen echt niet veel ruimte in en het doel waarvoor is gewoon echt te gek!

   

   

 • Deel dit bericht via social media

 • Reacties

 • 1 Reactie

  Super goed idee

  Reageer
 • Blijf op de hoogte

  Elke maand een nieuwe video, een nieuwe vraag-van-de-maand en de aanbieding van de maand!!!

  Verstuur