fbpx
 • Vraag van de maand

  Elke maand beantwoordt Bewust Wedstrijd Rijden een nieuwe vraag die gesteld is door een van de lezers van de website.

  Heb jij een vraag? Stel hem dan via het formulier in de sidebar van deze website. Elke maand wordt er een nieuwe vraag en antwoord geplaatst!

 • Vraag van de maand april 2019

  Deze maand komt de vraag van Diana Saaman Een wedstrijdvraag..... Het geijkte schouwspel: op wedstrijd, zodra ik de ring echt maar 1 stap inkomt, neemt mijn paard het van mij over. Ze schiet echt achter de teugel en is niet meer bereikbaar voor hulpen. Ik ga denk ik te passief rijden, waardoor zij [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand januari 2019

  Deze maand komt de vraag van Debbie Wolfs: Wanneer ik aan het trainen ben kan ik mijn handen wel ontspannen en meegaan in de beweging. Zodra ik de proef mag beginnen verkrampen mijn handen en ga ik veel te veel vast houden. Hoe kan ik dat los gaan laten?Het aanspannen van je handen (en andere delen [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand december 2018

  Deze maand komt de vraag van Liesbeth Leeuwenburgh. Waarom zie ik spoken in de bak wanneer ik aan het rijden ben?Vaak roepen we dat onze paarden spoken of bakkabouters zien in de bak als we aan het rijden zijn of wanneer we op wedstrijd zijn. Liesbeth geeft het heel correct weer. Ze zoekt het [...]

  Lees verder

  vraag van de maand november 2018

  Deze maand komt de vraag van Ingrid Honkoop Hoe maak ik een goed trainingsschema? Waar moet ik rekening mee houden  en wat is de juiste afwisseling tussen krachttraining, conditietraining en het soepel maken van mijn paard. Maar ook de afwisseling tussen trainen, vrije dag of buitenrit?Hoe [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand oktober 2018

  Deze maand komt de vraag van Lieselot Lauwaars: Wat doe je met een paard dat teveel gaat lopen in de proef? Te veel naar voren blijft lopen zodat de overgangen teveel op de hand worden en de spanning daardoor opbouwt?Wanneer je paard het initiatief neemt naar een hoger tempo dan de bedoeling is gaan[...]

  Lees verder

  Vraag van de maand september 2018

  Deze maand komt de vraag van Agnes Wagemakers: Hoe kan ik in de training zelf scherp blijven zodat ik serieus kan trainen. Nu vind ik het al snel goed en na afloop heb ik dan toch niet het idee dat ik echt getraind heb.Het is soms lastig om tijdens je training bezig te blijven met wat je wilt doen. [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand augustus 2018

  Deze maand komt de vraag van Mariska Groenendijk:  Wat moet ik doen als het programma ineens uitloopt of inloopt en je schiet hierdoor in de stress?Het is nooit leuk als het programma opeens veranderd. Vaak proberen we ons tot in de puntjes voor te bereiden en als het dan veranderd raken we het[...]

  Lees verder

  Vraag van de maand juli 2018

  Deze maand komt de vraag van Susan Remmers: Waar begin je eigenlijk als je een eigen paard wilt kopen? Waar kijk je naar en wat is belangrijk als je een paard koopt om de sport mee in te gaan maar ook om plezier mee te hebben?Een paard kopen is nooit makkelijk. Het is een beslissing waar je lang [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand juni 2018

  Deze maand komt de vraag van Diana Hollander:  Ik ben de trotse eigenaar van een nu 6 jarige fries. Ze is sinds anderhalf jaar onder het zadel alleen sinds een paar weken lukt het niet om normaal een ronde door de bak te rijden in galop. Ze lijkt dan steeds naar de uitgang te willen [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand mei 2018

  De vraag van deze maand komt van Demi van der Lugt: Ik heb sinds drie jaar een zwartbruine ruin die inmiddels 8 jaar oud is. Hij heet Fantastic D en is een Special D x TCN Partout. We rijden in de klasse M1. Ik wil graag weten hoe ik beter om kan gaan met een jong puberend paard en hoe train ik nu [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand april 2018

  De vraag van deze maand komt van Lotte Gold: Ik denk dat mijn probleem wel meer voorkomend is. Bij het losrijden loopt hij altijd erg fijn, bijna beter dan thuis eigenlijk. Vervolgens als ik de ring in kom gaat het de eerste drie rondjes nog fijn maar daarna wordt het paard, niet actief, reageert [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand maart 2018

  Van Janine Boudens kreeg ik de volgende vraag: Ik rij sinds kort in de subtop daarbij moet de proef uit het hoofd gereedmaken worden.Ik kan de proef helemaal uit mijn hoofd. Thuis op de bank, in bed en te paard kan ik zo de proef opnoemen en (virtueel) rijden.Zodra ik echter in de ring ben merk ik [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand februari 2018

  We kregen de volgende vraag: “Mijn paard is heel sensibel en heel snel gespannen. Ik heb moeite om verbinding en ontspanning te krijgen. Ik ben dan soms geneigd om te veel van hem ‘af te blijven,’ maar dan wordt hij ook nog eens kijkerig. Als ik wel meer aan hem rijdt en hem in [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand januari 2018

  Kaylee Bakkenes:“Ik rijd nu een jaar op mijn 12-jarige merrie Vivera (v. Obelisk x Apple King). Wij zijn binnen een jaar tijd van het B-dressuur naar het M2 gereden. Echter heb ik tot op heden nog steeds niet één superfijne proef gereden. Ik lees veel problemen over paarden die erg [...]

  Lees verder

  Vraag van de maand december 2017

  Magda: “Mijn paard kan goed stappen met de hals op lengte en valt hierbij niet uit elkaar. Maar als ik hem wil verzamelen en dus iets meer druk op de teugels zet zodat hij zijn hals iets korter maakt, dan neigt hij naar de telgang en gaat soms ook zo lopen. Nu is het voorlopig nog niet zo erg[...]

  Lees verder

 • Aanmelden of meer informatie?

 • Verstuur

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

De cookie-instellingen op deze website zijn ingesteld op 'toestaan cookies "om u de beste surfervaring mogelijk. Als u doorgaat met deze website te gebruiken zonder het wijzigen van uw cookie-instellingen of u klikt op "Accepteren" hieronder dan bent u akkoord met deze instellingen.

Sluiten