• Biografie

 • Persoon

  Mijn naam is Malene Nootenboom, ik ben geboren in 1976 in het dorp Rhoon en van jongs af aan al actief bezig met paarden.

  Naast de paarden ben ik tot oktober 2016 werkzaam geweest als HR adviseur Planning en Organisatie op het gebied van werving, selectie en ontwikkeling. Hier heb ik veel ervaring opgedaan in de loopbaanbegeleiding en in het coachen van medewerkers.

  Ik heb een MBO opleiding gevolgd richting Management en vervolgens verschillende korte opleidingen en cursussen gevolgd in de richting van de loopbaanbegeleiding en coaching. Daarnaast heb ik de aanvullende HBO studie Psychologie en Coaching gevolgd. Hierdoor kan ik me nog meer kunnen richten op de mentale begeleiding van ruiters en amazones, naast de praktijk instructie te paard.

 • Ervaring

  Ik heb van 2001 tot 2006 voor Stal Flemming verschillende paarden beleerd en uitgebracht op wedstrijd. Ook gaf ik in die periode verschillende groepslessen en privélessen. Na deze periode heb ik dit als zelfstandige voortgezet. In 2011 ben ik gestopt met het zadelmak maken van paarden en ben ik mij meer gaan richten op het africhten van paarden naar de hogere dressuursport.

  Ook heb ik toen voor gekozen om mijzelf meer te richten op het begeleiden van ruiters en amazones door middel van reguliere instructie, maar ook door middel van workshops en trainingen.

  In 2012-2013 heb ik de ORUN opleiding niveau 3 gevolgd en succesvol afgerond. Het jaar daarna heb ik de ORUN niveau 4 afgerond met maar liefst twee keer een negen tijdens de praktijkexamens, zowel voor lesgeven als voor rijden.

  Vervolgens heb ik de opleiding Ruiterfitheid gevolgd via de KNHS in samenwerking met het Adelinde Trainings Centrum. Hier heb ik geleerd om via oefeningen die de ruiterfitheid verbeteren, mijn leerlingen nog beter te begeleiden tijdens de lessen. Door ruiters en amazones af en toe eens van hun paard te laten stappen, het eigen lichaam te laten stretsen en vervolgens weer verder te rijden kan verrassende gevolgen hebben voor houding en zit.

  Momenteel ben ik zelf actief in de wedstrijdsport met een aantal fijne wedstrijdpaarden. Ik breng deze paarden uit in de klasse L2 tot en met Grandprix.

  Doordat ik verschillende paarden op hoog niveau heb uitgebracht mag ik alle paarden, uiteraard afhankelijk van hun leeftijd, direct starten in de klasse Zware Tour.

  Ik train met mijn paarden bij Tonnie Huberts.

 • Blijf op de hoogte

  Elke maand een nieuwe video, een nieuwe vraag-van-de-maand en de aanbieding van de maand!!!

  Verstuur