• Iedereen heeft wel eens geheimpjes en soms wordt het tijd om ze te verklappen. Vroeger vond ik het echt vreselijk maar inmiddels kan ik er hartelijk om lachen. Maar tjonge jonge, ik heb er destijds echt enorm last van gehad. 
   
  Ik heb me heel erg lang ontzettend onzeker gevoeld over hoe ik mijn paarde trainde en vooral over hoe ik moest presteren tijdens de wedstrijden. Ik deed op dat moment wat mij het beste leek maar nu ik erop terug kan kijken weet ik dat het soms echt nergens op sloeg. Ik had totaal geen verstand van doelen stellen. Ik wilde iets behalen en het maakte me niet uit hoe ik dat voor elkaar kreeg.
   
  In die periode keer ik altijd erg op naar de andere ruiters en met nam hun paarden. Ik had eigenlijk niks want alles wat ik wilde moest ik zelf bekostigen en van een krantenwijk is een paard betalen met alles erop en eraan nu niet echt heel realistisch.
   
  En dan kwam ik met mijn oude trailer en geleende auto op wedstrijd en daar waren ze dan..... met de trainer erbij, het prachtig glimmende paard en het prachtige hoofdstel met een frontriem waar iedereen naar moest kijken. En ze waren altijd voorbereid op alles wat ging komen terwijl ik mijn paard in een trailer probeerde te krijgen waar geen auto voorstond en de hele boel ging kantelen.
   
  Het leek een ver-van-mijn-bed-show om dat alles ook zo goed voor elkaar te hebben. Zeker in de periode dat het kouder werd, natte sneeuw en ik weer die rotkranten aan het bezorgen.
 •  
  Maar na jaren blijven doorzetten leerde ik om ook te presteren, dat ik daar plezier in kon hebben en dat ik mijzelf daar steeds beter in wist staande te houden.
   
  Ik leerde voelen wat mijn paarden aangaven en daarop in te spelen, ik leerde trainen om mijn paard te verbeteren en niet om alleen de kunstjes te doen die in de proeven gevraagd worden. Ik leerde dat de omgang met je paard en het hele gebeuren om het rijden zelf heen net zo belangrijk is.
   
  Ik leerde om te presteren vanuit mijn gevoel, met de liefde en passie voor het paard! 
   
  Inmiddels kan ik zeggen dat me dat goed af gaat. Natuurlijk gaan er wel eens dingen minder goed maar dat doet niks af aan mijn passie en inzet. Keer op keer haal ik plezier uit mijn trainingen en elke wedstrijd is een nieuw leermoment waar je nieuwe uitdagingen uit kunt halen. 
   
  Ik kan je vertellen dar het echt niet lastig is en ook niet is weggelegd voor mensen die al veel gepresteerd hebben of die uit een paardenfamilie komen. Iedereen kan leren om vanuit zijn gevoel te werken en trainen en te gaan voor jouw eigen unieke missie om te leren presteren met plezier.
   
  In mijn online training ‘Beter presteren op wedstrijd’ verklap ik mijn vier stappen om aan de slag te gaan met jezelf, je training en met je passie en inspiratie.
   
  Het is de laatste keer dat deze training van start gaat voor dit jaar en voor het aantrekkelijke tarief. In 2019 zal de prijs verhoogt worden.
   
  Voor alle informatie over deze training kun je klikken op de button hieronder. Je kunt dan je gegevens achterlaten en je krijgt de informatie direct in je mailbox!
 • Ik ben de online training beter presteren op wedstrijd gaan volgen in combinatie met een individueel begeleidingstraject omdat ik altijd enorm zenuwachtig was op wedstrijd en ik daar heel graag vanaf wilde. Het eerste stuk bewustwording waarom je nu eigenlijk wedstrijden rijdt of zelfs rijdt in het algemeen is wel een eyeopener. Verder weet ik nu hoe ik me optimaal moet voorbereiden op een wedstrijd, hoe ik mijn zenuwen beter in bedwang kan houden of kan be├»nvloeden mocht ik er toch last van hebben. Ik kan nu met veel concentratie en de juiste focus en doelen een proef rijden. En ik dacht altijd dat mijn paard vervelend was op wedstrijd, maar dit lag voor het grootste deel echt aan mijn zenuwen, we kunnen er nu echt aan rijden en zijn al tot mooie prestaties gekomen. Zeker een aanrader!

  Suzanne Schuren - ZZ Licht